Ons werk

Jaarverslagen – CFV

 

Opdracht
CFV – de financieel toezichthouder van woningcorporaties. De opdracht was een concept te ontwikkelen van jaarverslagen voor de komende drie jaar. De budgetten zijn niet meer zo ruim als voorheen. Kan PanArt met een beperkt budget wel voor een opvallende uitstraling zorgen.

Ons werk
Dit zijn de mooie uitdagingen. We bedachten dat we elk jaar een thema moeten hebben. Het eerste jaar werd het thema ‘Toezicht’. Op de achterpagina staat het woord toe (als je een boekwerk dicht doet, sla je het toe). Op de voorpagina het woord ‘zicht’ dat synoniem staat voor het zicht dat CFV heeft op de woningcorporaties. Opengeslagen vormen deze twee losse woorden het woord Toezicht.

Het verslag werd geheel in zwart gedrukt op mooi mat wit papier. Daar bespaarden we veel kosten mee ten opzichte van de vorige full color jaarverslagen. Om het verslag extra te laten opvallen, brachten we op de voorpagina een opvallende vuurrode lakzegel aan. Reliëfdruk gecombineerd met foliedruk. Het zegel staat symbool voor de ‘goedkeuring’ dat CFV geeft aan corpoarties die hun werk goed gedaan hebben. Voor het tweede en derde jaarverslag bedachten de thema’s Focus en Vizier.

Resultaat
Drie opvallende jaarverslagen die een serie vormen en herkenbaar CVF zijn geworden.

KlantCFV
Tags Communicatie, Concept, Drukwerk, Fotografie, Jaarverslag, mailing, Ontwerp

Share