Ons werk

Naam, huisstijl en logo

 

Opdracht
Qwestor, voorheen Korckzakschool Dienst Ambulante Begeleiding, zet zich in voor leerlingen met gedrags- en/of psychiatrische problematiek in Zeeland. In samenwerking met school, leerling en ouders zorgt Qwestor voor een passende aanpak, zodat leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Door veranderende wet- en regelgeving is de organisatie gedwongen een nieuwe werkwijze en benadering te hanteren. Geef onze nieuwe organisatie een passend gezicht. Ontwikkel een naam, logo, pay off en huisstijl waarmee we ons kunnen onderscheiden en profileren.

Ons werk
Samen met de klant hebben we de kernwaarden van de nieuwe organisatie benoemd: betrokken, expert, veelzijdig, betrouwbaar en oprecht. We hebben de klant een shortlist met namen voorgelegd, waarna de keuze op Qwestor is gevallen. Opvallend en een tikkeltje eigenwijs. Ook hebben we een heldere pay-off ontwikkeld die de kracht van de organisatie zichtbaar maakt.

We ontwierpen een woordmerk en een huisstijl. Het vignet in het woordmerk stelt een gestileerd mensfiguur voor, maar je kan er ook een anker in zien. Een anker geeft je houvast en biedt veiligheid. Een anker is ook het teken van hoop. Op basis van de huisstijl hebben we daarna alle huisstijldragers opgemaakt en geproduceerd.

Resultaat
Een huisstijl met een krachtig logo en contrasterende kleuren. Persoonlijke fotografie geven de huisstijl een menselijke uitstraling. Een eindresultaat waar de klant en wij trots op zijn.

KlantQwestor
Tags Belettering, Communicatie, Concept, Drukwerk, Fotografie, Huisstijl, Logo, Ontwerp, Tekst

Share